U bent hier

In de kijker

Codextrein

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) is de basis van het regelgevend kader inzake ruimtelijke ordening. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in, de zogenaamde Codextrein, met daarin een groot aantal wijzigingen aan de VCRO enerzijds en aan de regelgeving omtrent de omgevingsvergunning anderzijds. Na de toelichting van het ontwerp van decreet door de minister op 6 juni en een toelichting vorige week van een hele reeks amendementen hierop, bespreken de leden van de commissie het ontwerp van decreet en de amendementen en stemmen erover.

Video

Verslag

1149 (2016-2017) nr. 4
1149 (2016-2017) nr. 9

Agenda

van Lydia Peeters aan minister Joke Schauvliege
2602 (2016-2017)
van Piet De Bruyn aan minister Joke Schauvliege
2640 (2016-2017)
van Piet De Bruyn aan minister Joke Schauvliege
2643 (2016-2017)
van de Vlaamse Regering
1149 (2016-2017) nr. 1
Verslaggevers
Lode Ceyssens en Ingrid Pira
Gewestaangelegenheid
Bespreking en stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.