U bent hier

Stemmen uit de stilte

 

In de kijker

Economische compensaties bouw gevechtsvliegtuigen

Volgend jaar beslist de Federale Regering welke vliegtuigbouwer de nieuwe gevechtsvliegtuigen voor het Belgisch leger zal mogen leveren. Hiervoor heeft ze ook economische compensaties beloofd. Er wordt betwijfeld of de beoogde economische compensaties helemaal stroken met de Europese regelgeving, er wordt gewezen op het risico van een beduidend hoger prijskaartje en gevreesd dat de compensaties weinig economische meerwaarde bieden. Hoe staat minister-president Geert Bourgeois tegenover het systeem van economische compensaties in dergelijke dossiers? Voert hij hierover overleg met de Federale Regering? Hoe zit het met de communautaire verdeelsleutel in dit geval tussen het Vlaamse en Waalse Gewest?

Agenda

van Wouter Vanbesien aan minister Geert Bourgeois
2573 (2016-2017)

13:50 uur

van Jos Lantmeeters aan minister Bart Tommelein
2483 (2016-2017)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.