U bent hier

In de kijker

Voortgangsrapportage Vlaams Verkeersveiligheidsplan

De Vlaamse Regering stelde in juni 2016 een Verkeersveiligheidsplan Vlaanderen op, met daarin een strategische beleidsvisie om de veiligheid op de Vlaamse wegen te verhogen. Het plan stippelt de krachtlijnen uit voor het verkeersveiligheidsbeleid van de volgende jaren, zoals het reduceren van het aantal verkeersdoden tot 133 verkeersdoden tegen 2030 en geen enkele verkeersdode tegen 2050, het halveren van het aantal letselongevallen in 2030 ten opzichte van 2010, het verlengen van de rijopleiding om het aantal geoefende kilometers te verhogen, en het opvoeren van het aantal controles op onder meer snelheid, alcohol en afleiding in het verkeer. Vandaag houden leden van de commissie een gedachtewisseling over de uitvoering van het plan na één jaar inwerkingtreding met minister Ben Weyts en bArt Boucké, afdelingshoofd van het Vlaams Huis van de Verkeersveiligheid.

Video

Verslag

82 (2016-2017)
Externe sprekers
Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en Bart Boucké (afdelingshoofd van het Vlaams Huis van de Verkeersveiligheid)
1267 (2016-2017) nr. 1
1117 (2016-2017) nr. 2
1117 (2016-2017) nr. 3

Agenda

82 (2016-2017)
Externe sprekers
Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en Bart Boucké (afdelingshoofd van het Vlaams Huis van de Verkeersveiligheid)
van An Christiaens, Dirk de Kort, Karin Brouwers, Lode Ceyssens en Martine Fournier, verslag door Marino Keulen
1117 (2016-2017) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met Theo Beeldens, voorzitter Motorcycle Action Group, bArt Boucké, afdelingshoofd Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid, en Danny Smagghe, communicatiemanager Touring Bespreking
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.