U bent hier

In de kijker

Ratificatieprocedure CETA

De Vlaamse Regering heeft de ratificatieprocedure van het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Canada, opgestart. Eind 2016 waren er felle debatten over het Investment Court System (ICS) uit het CETA, dat een apart juridisch circuit creëert voor de beslechting van geschillen tussen multinationals en overheden. Binnen de federale staat België werd daarom een akkoord gesloten dat er, voorafgaand aan de ratificatie, advies zou worden gevraagd aan het Europese Hof van Justitie over de verenigbaarheid van het ICS met de Europese verdragen. Wat is de timing van een en ander? Is de adviesvraag reeds ingediend? Welke stappen wenst minister-president Geert Bourgeois verder te nemen?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
2347 (2016-2017)
van Marc Hendrickx aan minister Geert Bourgeois
2359 (2016-2017)
van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
2360 (2016-2017)
van Bart Caron aan minister Geert Bourgeois
2363 (2016-2017)
van Manuela Van Werde aan minister Geert Bourgeois
2391 (2016-2017)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.