U bent hier

In de kijker

Robot- en digitale agenda voor Vlaanderen: hoorzitting

Robots nemen steeds meer processen over van mensen, en ook de opmars van digitale toepassingen valt niet te stuiten, met mogelijk banenverlies tot gevolg. Leden van de Groenfractie hebben daarom een voorstel van resolutie ingediend om de maatschappelijke discussie over de voor- en nadelen van robotisering en digitalisering op de (onderzoeks)agenda te plaatsen. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting over de transitieprioriteit Levenslang leren en de dynamische levensloopbaan en het rapport Toekomstverkenningen arbeidsmarkt 2050 met transitiemanagers uit de overheid en met experts uit de academische wereld.

Video

Verslag

903 (2016-2017) nr. 2
Bijlage: Presentatie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (pdf)
903 (2016-2017) nr. 3
903 (2016-2017) nr. 4
903 (2016-2017) nr. 5

Agenda

van Imade Annouri, Björn Rzoska en Wouter Vanbesien
903 (2016-2017) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting over de transitieprioriteit Levenslang leren en de dynamische levensloopbaan en het rapport Toekomstverkenningen arbeidsmarkt 2050 met: - Willem De Klerck, transitiemanager, Departement Werk en Sociale Economie - Koen Pelleriaux, transitiemanager, Departement Onderwijs - Luc Sels, professor Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (onder voorbehoud), Sarah Vansteenkiste, Onderzoekscentrum voor Arbeidsmonitoring, en Heidi Knipprath, Onderzoeksgroep Onderwijs en Arbeidsmarkt, KU Leuven

De leden van de Commissie voor Onderwijs worden uitgenodigd de vergadering bij te wonen

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.