U bent hier

In de kijker

Uitrol slimme meter

Vanaf 1 januari 2019 wil de Vlaamse Regering starten met de uitrol van de zogenaamde slimme meter, een nieuwe generatie meter die de huidige, traditionele meter vervangt. Met de slimme meter krijgt een klant meer inzicht in zijn energieverbruik. Om dit voor te bereiden, voerde de Vlaamse energieregulator (VREG) een kosten-batenanalyse uit over de digitale meter. Hieruit blijkt dat deze uitrol tot 336 miljoen euro kan opbrengen, maar ook dat de effecten sterk kunnen verschillen per soort klant. Hoe interpreteert minister Bart Tommelein deze analyse? Wat zijn de volgende stappen in de uitrol van de slimme meter? Hoe wil hij de impact op de distributienettarieven omlaag krijgen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.