U bent hier

In de kijker

Stand van zaken Seine-Scheldeproject

Het Seine-Scheldeproject is een ambitieus meerjarenproject om de havens van het Seine- en Scheldebekken met elkaar te verbinden door onder andere de verbreding van de Leie en het graven van een nieuw kanaal op Frans grondgebied. De nieuwe eerste minister van Frankrijk toonde zich echter een tegenstander van het project. Heeft minister Ben Weyts al overleg gepleegd met de nieuwe Franse regering? Staat het project op de helling? Wat zijn de economische gevolgen van eventuele vertragingen aan Franse kant?

Video

Verslag


Agenda

van Mathias De Clercq aan minister Ben Weyts
2227 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.