U bent hier

In de kijker

Angstcultuur in islamonderwijs

Recent berichtten de media dat moslimkinderen bang worden gemaakt met onder andere verhalen over martelingen in het graf. Ook onderzoeker Montasser AlDe’emeh stelde dat deze angsten de aanleiding kunnen zijn tot vervreemding en gewelddadige radicalisering. Het Executief van de Moslims van België (Moslimexecutieve) is via het Centrum Islamonderwijs bevoegd voor de concrete invulling van de lessen islamitische godsdienst. Zal minister Hilde Crevits hierover overleg plegen met de Moslimexecutieve? Hoe wil ze vermijden dat deze angstcultuur gepropageerd wordt in de scholen? Wat met de inspectie op de scholen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.