U bent hier

In de kijker

Terugbetaling te veel betaalde federale energieheffing?

Op de rekeningen van distributienetbeheerders Eandis en Infrax staat 75 miljoen euro die afkomstig is van de te veel geïnde federale energieheffing. Wallonië en Brussel hebben dit verschil reeds teruggestort aan hun klanten, maar in Vlaanderen is dat nog niet gebeurd. Minister Bart Tommelein stelde in de media reeds dat dit te veel geïnde bedrag moet worden teruggestort. Welke initiatieven heeft hij hieromtrent reeds genomen? Wanneer zal deze terugbetaling gebeuren? Hoe kan dit in de toekomst vermeden worden?

Video

Verslag

van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Ben Weyts
1708 (2016-2017)
van Rob Beenders aan minister Bart Tommelein
2137 (2016-2017)
van Valerie Taeldeman aan minister Bart Tommelein
2191 (2016-2017)

Agenda

van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Ben Weyts
1708 (2016-2017)

10:00 uur

van Rob Beenders aan minister Bart Tommelein
2137 (2016-2017)
van Valerie Taeldeman aan minister Bart Tommelein
2191 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.