U bent hier

In de kijker

Artsenquota

Vanaf volgend academiejaar zal ook de Franse Gemeenschap een ingangsexamen voor de opleiding geneeskunde organiseren. Dit zal een impact hebben op de artsenquota: het aantal artsen dat er in de toekomst bij mag komen. De Federale Regering keurde recent daarover de nieuwe regeling goed. Zullen er volgend academiejaar al meer Nederlandstalige artsen tot het beroep worden toegelaten? Heeft minister Hilde Crevits hierover overleg gepleegd met haar federale en Vlaamse collega’s? Wat zullen de gevolgen zijn voor het Vlaamse ingangsexamen?

Video

Verslag

van Vera Celis aan minister Hilde Crevits
2045 (2016-2017)
van de Vlaamse Regering
1146 (2016-2017) nr. 1
1146 (2016-2017) nr. 4

Agenda

van Vera Celis aan minister Hilde Crevits
2045 (2016-2017)
van de Vlaamse Regering
1146 (2016-2017) nr. 1
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever en bespreking

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.