U bent hier

In de kijker

Aanstelling intendant Brussels Airport

Momenteel is er een patstelling in het dossier van de nationale luchthaven: de federale Vliegwet blijft uit, en vooral op het vlak van de geluidsnormen is er een grote kloof tussen de visie van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering en die van de Vlaamse Regering. Leden van de sp.a-fractie en de Groenfractie dienden daarom een voorstel van resolutie in, waarbij ze de Vlaamse Regering oproepen een onafhankelijke intendant aan te stellen die de verschillende standpunten met elkaar kan verzoenen. De leden van de commissie bespreken en stemmen eventueel over het voorstel van resolutie.

Video

Verslag

1138 (2016-2017) nr. 2

Agenda

van Katia Segers, Hermes Sanctorum-Vandevoorde en An Moerenhout, verslag door Gwenny De Vroe
1138 (2016-2017) nr. 1
Verslaggever
Benoeming van een verslaggever, bespreking en eventueel stemming
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.