U bent hier

In de kijker

Toegang tot hoger onderwijs voor personen met een handicap

In Vlaanderen zijn personen met een handicap ondervertegenwoordigd in het hoger onderwijs en binnen het volwassenenonderwijs. Onderwijsinstellingen zijn verplicht om in afwijkende toelatingsvoorwaarden en een afwijkende toelatingsproef te voorzien voor personen met een handicap, maar die afwijkingen zijn te weinig gekend. Daarom dienden leden van de sp.a-fractie een voorstel van decreet in om zowel de kans op deelname als het recht op redelijke aanpassingen voor meerderjarige personen met een handicap in het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs te garanderen. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting met vertegenwoordigers uit het werkveld en academici.

Video

Verslag

865 (2015-2016) nr. 2

Agenda

van Tine Soens, Jan Bertels, Caroline Gennez, Bart Van Malderen, Katia Segers en Steve Vandenberghe
865 (2015-2016) nr. 1
Gemeenschapsaangelegenheid
Hoorzitting met als sprekers: - Valérie Van Hees, aanspreekpunt SIHO Arteveldehogeschool Gent - Ruth Stokx en An Peeters, namens VLUHR - Anne Mees, directeur CVO Vijfhoek in Mechelen en voorzitter van de Federatie Tweedekansonderwijs Vlaanderen - Patrick Vandelanotte, Coördinator GRIP vzw - prof. dr. Jo Lebeer, docent handicapstudies Universiteit Antwerpen

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.