U bent hier

In de kijker

Toegang tot hoger onderwijs voor personen met een handicap

In Vlaanderen zijn personen met een handicap ondervertegenwoordigd in het hoger onderwijs en binnen het volwassenenonderwijs. Onderwijsinstellingen zijn verplicht om in afwijkende toelatingsvoorwaarden en een afwijkende toelatingsproef te voorzien voor personen met een handicap, maar die afwijkingen zijn te weinig gekend. Daarom dienden leden van de sp.a-fractie een voorstel van decreet in om zowel de kans op deelname als het recht op redelijke aanpassingen voor meerderjarige personen met een handicap in het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs te garanderen. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting met vertegenwoordigers uit het werkveld en academici.

Video

Verslag

865 (2015-2016) nr. 2

Agenda

van Tine Soens, Jan Bertels, Caroline Gennez, Bart Van Malderen, Katia Segers en Steve Vandenberghe
865 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Ingeborg De Meulemeester
Gemeenschapsaangelegenheid
Hoorzitting met als sprekers: - Valérie Van Hees, aanspreekpunt SIHO Arteveldehogeschool Gent - Ruth Stokx en An Peeters, namens VLUHR - Anne Mees, directeur CVO Vijfhoek in Mechelen en voorzitter van de Federatie Tweedekansonderwijs Vlaanderen - Patrick Vandelanotte, Coördinator GRIP vzw - prof. dr. Jo Lebeer, docent handicapstudies Universiteit Antwerpen

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.