U bent hier

In de kijker

Reorganisatie De Lijn?

In de pers verschenen recent berichten dat er een ingrijpende hervorming op til is bij De Lijn, waarbij onder andere het aantal directeurs fors zou slinken en de provinciale entiteiten zouden verdwijnen ten voordele van nieuwe vervoersregio’s. Kloppen deze berichten? Kan minister Ben Weyts de plannen uit de doeken doen? Welke impact hebben de hervormingsplannen op het personeelsbestand? Hoe zal de financiering van die vervoersregio’s eruitzien?

Video

Verslag


Agenda

van Bart Van Malderen aan minister Ben Weyts
1744 (2016-2017)
Omgezette schriftelijke vragen (Reg. art. 91, 4)
van Bart Van Malderen aan minister Ben Weyts
1745 (2016-2017)
Omgezette schriftelijke vraag (Reg. art. 91, 4.)
van Joris Vandenbroucke aan minister Ben Weyts
1832 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.