U bent hier

In de kijker

Schoolfruitactie: budgetten onderbenut

De Europese Commissie besliste onlangs om de budgetten voor schoolfruit en schoolmelk samen te voegen. Uit onderzoek blijkt echter dat deze grote budgetten slechts voor 57 procent worden benut. Welke oorzaken zijn er voor deze onderbenutting? Welke acties wil minister Joke Schauvliege ondernemen om dit percentage op te krikken? Kunnen betere contacten tussen Onderwijs en Landbouw hier soelaas bieden? Hoe wil ze de oudere schoolgaande jeugd aanzetten tot het consumeren van meer fruit?

Video

Agenda

van Francesco Vanderjeugd aan minister Joke Schauvliege
1801 (2016-2017)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits en minister Joke Schauvliege
1809 (2016-2017)
van Francesco Vanderjeugd aan minister Joke Schauvliege
1836 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.