U bent hier

In de kijker

Jeugdhulp na 18 jaar

SOS Kinderdorpen en vzw Cachet stelde een onderzoek op over jongeren die in de jeugdhulp zitten en de problemen bij hun overgang naar volwassenheid. Het onderzoek lijst vijf kernpunten op waar de jongeren aandacht voor vragen, zoals een thuisgevoel. Deze jongeren belanden tijdens hun adolescentie ook vaak in verschillende voorzieningen, waardoor ze zelden iemand hebben om op terug te vallen als ze op hun 18e uit de jeugdhulp stromen. In de zomer van 2016 werd dit pijnlijk duidelijk door de dood van een 19-jarige jongen. Minister Jo Vandeurzen stelde reeds een nota op met daarin een aantal acties, waarbij onder andere kort voor de overgang naar de meerderjarigheid kan worden beslist om de jeugdhulp te verlengen tot 25 jaar. Kan de minister de acties uit de nota toelichten? Hoe zal de opvolging van de jongeren na hun 18 gebeuren? Hoe kan de negatieve beeldvorming ten aanzien van deze jongeren worden bijgesteld?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.