U bent hier

In de kijker

Duaal leren: nood aan meer werkplaatsen

Duaal leren houdt in dat leerplichtige jongeren hun diploma secundair onderwijs behalen door werkervaring op de werkvloer en in een school, een centrum voor deeltijds onderwijs of een Syntra-lesplaats, waardoor ze beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Eén van de punten uit de conceptnota is het opstarten van innovatieve en verkennende trajecten op het terrein via het sleutelproject ‘Schoolbank op de werkplek’, waarin een aantal opleidingen in het secundair onderwijs en de leertijd duaal worden opgezet. De topman van de VDAB stelde onlangs dat nog steeds te weinig bedrijven inzetten op het duaal leren, hoewel er grote vraag naar is. Wat is hiervoor de reden? Hoe staat minister Philippe Muyters tegenover deze analyse? Hoe wil hij het systeem van duaal leren promoten? Welke acties gaat hij ondernemen?

Video

Agenda

van Bart Van Malderen aan minister Philippe Muyters
1531 (2016-2017)
van Daniëlle Vanwesenbeeck aan minister Philippe Muyters
1526 (2016-2017)
van Grete Remen aan minister Philippe Muyters
1676 (2016-2017)
van Miranda Van Eetvelde aan minister Philippe Muyters
1573 (2016-2017)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.