U bent hier

In de kijker

Situatie Polen: voorstel van resolutie

In Polen is er al een tijdje commotie over de hervorming van het Grondwettelijk Hof door de regering, die een absolute meerderheid heeft in het Poolse parlement. Tegenstanders van die hervorming stellen dat hierdoor de democratie in gevaar is en vrezen ook dat de regering haar greep op de Poolse media zal versterken. De Europese Commissie heeft ook een onderzoek geopend naar de nieuwe Poolse wetten. Via een voorstel van resolutie vragen leden van de sp.a-fractie dat de Vlaamse Regering hierover actie zou ondernemen op Europees niveau. De leden van de commissie bespreken en stemmen eventueel over het voorstel van resolutie.

Video

Verslag

van Joris Poschet aan minister Ben Weyts
1021 (2016-2017)
1029 (2016-2017) nr. 2

Agenda

van Joris Poschet aan minister Ben Weyts
1021 (2016-2017)
van Rob Beenders aan minister Ben Weyts
1438 (2016-2017)
van Emmily Talpe aan minister Ben Weyts
1591 (2016-2017)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.