U bent hier

In de kijker

Culturele samenwerking Vlaanderen-Nederland: conceptnota

De cultuurministers van Vlaanderen en Nederland stelden eind 2016 dat ze enkele nieuwe krijtlijnen wensten te trekken voor de Nederlands-Vlaamse culturele samenwerking. Daarbij richtten ze zich tot deBuren, de Brakke Grond, het Cultureel Verdrag, Ons Erfdeel en de Nederlandse Taalunie. Leden van de N-VA-fractie dienden een conceptnota in om de blik op internationale culturele samenwerking verder open te trekken naar bijvoorbeeld onderwijs en media, en daartoe bakens uit te zetten voor het breed culturele terrein. De leden van de commissie bespreken deze conceptnota.

Verslag

1013 (2016-2017) nr. 2
1013 (2016-2017) nr. 3

Agenda

van Yamila Idrissi aan minister Sven Gatz
862 (2016-2017)
van Wilfried Vandaele, Cathy Coudyser, Kathleen Krekels, Marius Meremans, Karim Van Overmeire en Marc Hendrickx
1013 (2016-2017) nr. 1
Verslaggevers
Lionel Bajart en Bart Caron
Benoeming van een verslaggever en bespreking
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.