U bent hier

In de kijker

Ondersteuning cultureelerfgoedwerking in Vlaanderen: hoorzitting

Cultureel erfgoed is een gemeenschappelijk goed voor de samenleving en is het resultaat van eeuwen menselijke activiteit. De Vlaamse Regering stelde vorig jaar een conceptnota op met daarin haar plannen voor een duurzame cultureel-erfgoedwerking. De keuzes die ze daarin maakt, nopen tot een wijziging van het Cultureelerfgoeddecreet van 2012, en hiertoe diende de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet in. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting met Jorijn Neyrinck, ondervoorzitter sectorraad Kunsten en Erfgoed van de Strategische Adviesraad Cultuur, met Jan De Maeyer, voorzitter OCE, en met Hilde Plas, stafmedewerker Kunsten, Cultuur en Erfgoed van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Video

Verslag

1014 (2016-2017) nr. 3
1014 (2016-2017) nr. 4

Agenda

van de Vlaamse Regering
1014 (2016-2017) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschapsaangelegenheid
Hoorzitting met als sprekers: - Jorijn Neyrinck, ondervoorzitter sectorraad Kunsten en Erfgoed, SARC - Jan De Maeyer, voorzitter OCE - Hilde Plas, stafmedewerker Kunsten, Cultuur en Erfgoed, VVSG

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.