U bent hier

In de kijker

Handhaving Logiesdecreet

Op 1 april 2017 zal het nieuwe Logiesdecreet in werking treden, de Vlaamse Regering heeft hiervoor de uitvoeringsbesluiten geschreven. Verschillende toeristische organisaties stellen zich vragen over de handhaving hiervan, bijvoorbeeld ten aanzien van Airbnb. Wat zijn de grote lijnen van de uitvoeringsbesluiten van de Vlaamse Regering, in het bijzonder wat de brandveiligheid betreft? Komen er minder of net meer regels? Hoe zal minister Ben Weyts ervoor zorgen dat Toerisme Vlaanderen het Logiesdecreet kan handhaven?

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.