U bent hier

In de kijker

Conceptnota Vlaamse welzijns- en zorgbeleid voor ouderen

Door de zesde staatshervorming is Vlaanderen in grotere mate bevoegd geworden voor het welzijnsbeleid. De Vlaamse Regering stelde een conceptnota op met daarin haar plannen om tegen 2018 een performant Vlaams welzijns- en zorgbeleid voor ouderen uit te bouwen dat de toenemende vraag naar aangepaste woon-, zorg- en ondersteuningsvormen voor de ouder wordende Vlaming adequaat beantwoordt. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting met experts uit de academische sector en uit het werkveld.

Video

Verslag

841 (2015-2016) nr. 2
841 (2015-2016) nr. 3
Bijlage: Stand van zaken van de kortetermijnprojecten (pdf)

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

09:40 uur

van Jo Vandeurzen
841 (2015-2016) nr. 1
Verslaggevers
Griet Coppé en Peter Persyn
Hoorzitting met: - prof. dr. Anja Declercq, LUCAS, KU Leuven - prof. dr. Dominique Verté, VUB - prof. dr. Christel Geerts, VUB - Klaartje Theunis, directeur Ouderenzorg, Zorgnet-Icuro - Véronique De Schaepmeester, gedelegeerd bestuurder, Vlozo

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.