U bent hier

In de kijker

Gendergelijkheid

De Genderkamer werd een jaar geleden opgericht als specifieke dienst binnen de Vlaamse Ombudsdienst, om discriminatie op grond van geslacht te bestrijden en gelijke kansen te bevorderen. Deze Genderkamer wil het Vlaamse beleid actief adviseren, onder andere omdat de minimumdoelstellingen van één derde vrouwen in bestuursfuncties niet worden gehaald. Hoe reageert minister Liesbeth Homans op de bevindingen van de Genderkamer? Hoe worden de cijfers over gendergelijkheid gemonitord? Wat is haar mening over een actief adviesbeleid van de Genderkamer?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.