U bent hier

In de kijker

Afslanking provincies en regionaal cultuurbeleid: gedachtewisseling

Het Vlaams regeerakkoord 2014-2019 bevat het voornemen om het takenpakket van de Vlaamse provincies te wijzigen. In de toekomst zullen zij niet langer bevoegd zijn voor de zogenaamde culturele en persoonsgebonden aangelegenheden. Die bevoegdheden worden overgedragen naar de Vlaamse overheid of naar de gemeenten. Over deze operatie en de gevolgen ervan voor het regionaal cultuurbeleid houden de leden van de commissie een gedachtewisseling met minister Sven Gatz.

Video

Verslag

12 (2016-2017)
Externe sprekers
Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel)
1055 (2016-2017) nr. 1
Bijlage: Presentatie Afslanking provincies Cultuur en Jeugd (pdf)

Agenda

12 (2016-2017)
Externe sprekers
Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel)
Verslaggevers
Caroline Bastiaens en Yamila Idrissi
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.