U bent hier

In de kijker

Gereglementeerde boekenprijs: hoorzitting

De Vlaamse Regering heeft een ontwerp van decreet ingediend om de prijs van nieuwe boektitels te reglementeren. Dit initiatief is ingegeven door de analyse dat prijzenslagen en uitzonderlijke kortingen de handel en productie van boeken nadeel berokkenen en de diversiteit van het gamma in het gedrang brengen. Na de toelichting door minister Gatz houden de leden van de commissie een hoorzitting met vertegenwoordigers van Boek.be, de koepelvereniging van het Vlaamse boekenvak, Confituur, de vereniging van onafhankelijke boekhandels, Standaard Boekhandel als voorbeeld van een boekenwinkelketen en de VVBAD, de vereniging van de Vlaamse bibliotheken.

Video

Verslag

945 (2016-2017) nr. 2
945 (2016-2017) nr. 4

Agenda

van de Vlaamse Regering
945 (2016-2017) nr. 1
Verslaggevers
Caroline Bastiaens en Yamila Idrissi
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever en toelichting door de minister Hoorzitting met als sprekers: - André Vandorpe, algemeen directeur, en Evi Werkers, hoofd kenniscentrum Boek.be - Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder, en Guido De Smet, commercieel directeur Standaard Boekhandel - René Van Loon, voorzitter Confituur, en Jan Van Damme, zaakvoerder boekhandel Beatrijs - Bruno Vermeeren, coördinator VVBAD, en Miet Withofs, bibliothecaris Hasselt

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.