U bent hier

Dinsdag 25 februari zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op dinsdag 25 februari zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 09:00u en duren waarschijnlijk de hele dag.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, is dit in het krokusreces ingepland.
Onze excuses.

In de kijker

Gereglementeerde boekenprijs: hoorzitting

De Vlaamse Regering heeft een ontwerp van decreet ingediend om de prijs van nieuwe boektitels te reglementeren. Dit initiatief is ingegeven door de analyse dat prijzenslagen en uitzonderlijke kortingen de handel en productie van boeken nadeel berokkenen en de diversiteit van het gamma in het gedrang brengen. Na de toelichting door minister Gatz houden de leden van de commissie een hoorzitting met vertegenwoordigers van Boek.be, de koepelvereniging van het Vlaamse boekenvak, Confituur, de vereniging van onafhankelijke boekhandels, Standaard Boekhandel als voorbeeld van een boekenwinkelketen en de VVBAD, de vereniging van de Vlaamse bibliotheken.

Video

Verslag

945 (2016-2017) nr. 2
945 (2016-2017) nr. 4

Agenda

van de Vlaamse Regering
945 (2016-2017) nr. 1
Gemeenschapsaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever en toelichting door de minister Hoorzitting met als sprekers: - André Vandorpe, algemeen directeur, en Evi Werkers, hoofd kenniscentrum Boek.be - Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder, en Guido De Smet, commercieel directeur Standaard Boekhandel - René Van Loon, voorzitter Confituur, en Jan Van Damme, zaakvoerder boekhandel Beatrijs - Bruno Vermeeren, coördinator VVBAD, en Miet Withofs, bibliothecaris Hasselt

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.