U bent hier

In de kijker

Tijdelijke werkervaring: nieuwe regelgeving

Door de zesde staatshervorming kan de Vlaamse overheid een aantal bevoegdheden inzake tijdelijke werkervaring en stages overnemen en afstemmen op het Vlaamse arbeidsmarkt- en activeringsbeleid. Met een ontwerp van decreet geeft de Vlaamse Regering vorm aan het nieuwe stelsel van tijdelijke werkervaring (TWE), wijzigt ze een aantal regels uit het VDAB-decreet over stagelopen, en komt er ook een wijziging aan het stelsel van plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (PWA). De leden van de commissie bespreken samen met minister Philippe Muyters dit ontwerp van decreet en stemmen erover.

Video

Verslag

van Grete Remen aan minister Philippe Muyters
344 (2016-2017)
922 (2016-2017) nr. 2

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.