U bent hier

In de kijker

Werking Herita

In 2012 werd Herita opgericht, een onafhankelijke instelling voor de ondersteuning van waardevolle gebouwen, landschappen en archeologische sites. Recent doken in de media berichten op over problemen inzake het beheer en het onderhoud van het patrimonium, het inkrimpend personeelsbestand, de tanende publiekswerking en de ondersteuning van de erfgoedsector. Hoe staat minister-president Geert Bourgeois hiertegenover? Gaat hij akkoord met de geuite kritieken? Dringt een externe audit van Herita zich niet op?

Agenda

van Ingeborg De Meulemeester aan minister Geert Bourgeois
2726 (2015-2016)
van Johan Verstreken aan minister Geert Bourgeois
2741 (2015-2016)
van Tine Soens aan minister Geert Bourgeois
2764 (2015-2016)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.