U bent hier

In de kijker

Topbenoeming Vlaamse overheid

Onlangs stelde de Vlaamse Regering een nieuwe administrateur-generaal aan bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. In de overweging om te kiezen voor de kandidaat in kwestie wordt gesteld dat de visie van de kandidaat het beste aansluit bij de visie van de functionele minister. Strookt deze overweging met het formele doel van het interview uit de procedure? Speelt dergelijke overweging ook een rol bij de invulling van gelijkaardige functies? Wat is het verband met het competentieprofiel voor de functie?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.