U bent hier

In de kijker

Sociale dumping in IT-sector

Indische IT-bedrijven maken gebruik van de gunstige federale wetgeving om in Vlaanderen low-costmedewerkers te plaatsen die lokale werknemers vervangen. Om deze sociale dumping tegen te gaan, is het nodig de bilaterale overeenkomst inzake sociale zekerheid met India tegen het licht te houden, vindt de vraagsteller. Welke acties kan minister Philippe Muyters ondernemen? Hoe staat hij tegenover de bilaterale overeenkomst? Komen er extra controles op de werkvergunningen in kwestie?

Video

Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.