U bent hier

In de kijker

Sociale dumping in IT-sector

Indische IT-bedrijven maken gebruik van de gunstige federale wetgeving om in Vlaanderen low-costmedewerkers te plaatsen die lokale werknemers vervangen. Om deze sociale dumping tegen te gaan, is het nodig de bilaterale overeenkomst inzake sociale zekerheid met India tegen het licht te houden, vindt de vraagsteller. Welke acties kan minister Philippe Muyters ondernemen? Hoe staat hij tegenover de bilaterale overeenkomst? Komen er extra controles op de werkvergunningen in kwestie?

Video

Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.