U bent hier

In de kijker

Verkeersveiligheidsplan Vlaanderen: bespreking

De Vlaamse Regering stelde een ontwerp van Verkeersveiligheidsplan Vlaanderen op, met daarin een strategische beleidsvisie om de veiligheid op de Vlaamse wegen te verhogen. Het plan stippelt de krachtlijnen uit voor het verkeersveiligheidsbeleid van de volgende jaren, zoals het reduceren van het aantal verkeersdoden tot 133 verkeersdoden tegen 2030 en geen enkele verkeersdode tegen 2050, het halveren van het aantal letselongevallen in 2030 ten opzichte van 2010, het verlengen van de rijopleiding om het aantal geoefende kilometers te verhogen, en het opvoeren van het aantal controles op onder meer snelheid, alcohol en afleiding in het verkeer. Minister Ben Weyts licht het plan toe, waarna een bespreking volgt met de leden van de commissie.

Video

Verslag

850 (2015-2016) nr. 2
Bijlage: presentatie minister (pdf)

Agenda

van Joris Vandenbroucke aan minister Ben Weyts
2465 (2015-2016)
van Ben Weyts
850 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Benoeming van een verslaggever en bespreking
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.