U bent hier

In de kijker

Biënnale Venetië: vragen over selectieprocedure

In 2017 mag Vlaanderen kunstenaars afvaardigen naar de Biënnale van Venetië. De shortlist van kandidaten werd recent bekendgemaakt, maar de procedure om tot deze shortlist te komen stuitte op kritiek in de kunstensector: de samenstelling van de jury wordt gecontesteerd, en ook de motivering kon op weinig begrip rekenen, stellen de vraagstellers. Hoe staat minister Sven Gatz tegenover deze negatieve commentaren? Waarop is de selectie van de jury gebaseerd? Heeft de minister overleg gepleegd over de selectiecriteria? Hoe wil hij vermijden dat het mercantiele de bovenhand haalt?

Agenda

15:00 uur

van Lionel Bajart aan minister Philippe Muyters
1918 (2015-2016)
van Ludo Van Campenhout aan minister Philippe Muyters
2066 (2015-2016)
van Lionel Bajart aan minister Philippe Muyters
2239 (2015-2016)
van Danielle Godderis-T'Jonck aan minister Philippe Muyters
2349 (2015-2016)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.