U bent hier

In de kijker

Werkzaamheid kansengroepen

Uit cijfers van Eurostat blijkt dat België laag scoort inzake werkzaamheidsgraad van kansengroepen, zoals laaggeschoolden, niet-Europeanen en 55-plussers. De VDAB en het Steunpunt Werk en Sociale Economie van de KU Leuven pleiten daarom onder andere voor de invoering van het systeem van duaal leren om ongekwalificeerd schoolverlaten tegen te gaan. Ook het beleid inzake elders verworven competenties (EVC) kan een belangrijke rol spelen. Wat is de timing voor de invoering van het nieuwe EVC-beleid? Wat denkt minister Philippe Muyters over het idee van kwalificatieplicht in plaats van onderwijsplicht? Hoe wil hij kansengroepen, in het bijzonder de laaggeschoolden, beter bereiken?

Verslag

767 (2015-2016) nr. 3
767 (2015-2016) nr. 5
Bijlage: Presentatie (pdf)

Agenda

van de Vlaamse Regering
767 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
An Christiaens
Gewestaangelegenheid
Tweede lezing op verzoek van Hermes Sanctorum (Regl. art. 75)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.