U bent hier

In de kijker

Kritisch rapport over werking Nederlandse Taalunie

In maart 2016 verscheen een kritisch rapport over de financiële werking van de Nederlandse Taalunie (NTU). De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat er nood was aan betere communicatie, een meer transparante opstelling over de werking van de NTU en een financiële heroriëntatie. Hoe reageert minister Sven Gatz op dit rapport? Wat betekent dit voor de toekomstige werking van de NTU? Zal de financiering worden aangepast? Het rapport werd pas na lang aandringen van de parlementsleden vrijgegeven, wat is de reden daarvoor?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.