U bent hier

In de kijker

Nieuw radiolandschap

Met een conceptnota kunnen parlementsleden krijtlijnen voor een nieuw regelgevend kader aanreiken. Ook de Vlaamse Regering kan via een conceptnota inzage en inspraak in haar regelgevende toekomstplannen mogelijk maken. Zowel leden van de CD&V-fractie als minister Sven Gatz zagen in de opportuniteiten van digitale radiosignalen en de beperkingen van de klassieke FM een aanleiding om een conceptnota te schrijven over de toekomst van het radiolandschap. Op de hoorzitting over die twee conceptnota’s komen naast vertegenwoordigers van de verschillende types radiozenders ook vertegenwoordigers van de distributiepartner, de reclamesector en de media-administratie aan het woord.

Video

Verslag

van Karin Brouwers, Caroline Bastiaens, Joris Poschet, Johan Verstreken, Sabine de Bethune en Koen Van den Heuvel
747 (2015-2016) nr. 1
747 (2015-2016) nr. 2
747 (2015-2016) nr. 3
780 (2015-2016) nr. 2
780 (2015-2016) nr. 3

Agenda

van Karin Brouwers, Caroline Bastiaens, Joris Poschet, Johan Verstreken, Sabine de Bethune en Koen Van den Heuvel
747 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
van Sven Gatz
780 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met als sprekers: - Bart Bosmans, CEO, en Hugo Gauderis, technology manager, Norkring België - Caroline Uyttendaele, clusterverantwoordelijke mediabeleid Departement CJSM - Simon Delaere, voorzitter Sectorraad Media SARC - Patrick Herroelen, opleidingshoofd Journalistiek Artesis-Plantijn Hogeschool - Chris Van Roey, CEO UBA - Lut Vercruysse, directeur Strategie, en Els Van De Sijpe, mediamanager Radio, VRT - Ben Appel, directeur Business and Legal Affairs Medialaan - Peter Quaghebeur, CEO SBS Belgium - Michel Vanderfeesten, CEO FM Goud namens de VRRO - Bruno Heyndrickx, directeur Top Radio - Dirk Guldemont, managing director Nostalgie Vlaanderen, namens Mediahuis - Dave Verdonck, woordvoerder feitelijke vereniging RadioNota

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.