U bent hier

In de kijker

Nieuw radiolandschap

Met een conceptnota kunnen parlementsleden krijtlijnen voor een nieuw regelgevend kader aanreiken. Ook de Vlaamse Regering kan via een conceptnota inzage en inspraak in haar regelgevende toekomstplannen mogelijk maken. Zowel leden van de CD&V-fractie als minister Sven Gatz zagen in de opportuniteiten van digitale radiosignalen en de beperkingen van de klassieke FM een aanleiding om een conceptnota te schrijven over de toekomst van het radiolandschap. Op de hoorzitting over die twee conceptnota’s komen naast vertegenwoordigers van de verschillende types radiozenders ook vertegenwoordigers van de distributiepartner, de reclamesector en de media-administratie aan het woord.

Video

Agenda

van Karin Brouwers, Caroline Bastiaens, Joris Poschet, Johan Verstreken, Sabine de Bethune en Koen Van den Heuvel
747 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
van Sven Gatz
780 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met als sprekers: - Bart Bosmans, CEO, en Hugo Gauderis, technology manager, Norkring België - Caroline Uyttendaele, clusterverantwoordelijke mediabeleid Departement CJSM - Simon Delaere, voorzitter Sectorraad Media SARC - Patrick Herroelen, opleidingshoofd Journalistiek Artesis-Plantijn Hogeschool - Chris Van Roey, CEO UBA - Lut Vercruysse, directeur Strategie, en Els Van De Sijpe, mediamanager Radio, VRT - Ben Appel, directeur Business and Legal Affairs Medialaan - Peter Quaghebeur, CEO SBS Belgium - Michel Vanderfeesten, CEO FM Goud namens de VRRO - Bruno Heyndrickx, directeur Top Radio - Dirk Guldemont, managing director Nostalgie Vlaanderen, namens Mediahuis - Dave Verdonck, woordvoerder feitelijke vereniging RadioNota

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.