U bent hier

In de kijker

Europees suikerbeleid

In september 2017 verdwijnen de productiequota en de gegarandeerde prijzen voor suikerbieten. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de prijzen die de Vlaamse bietentelers per ton krijgen. De hoge importtarieven voor rietsuiker uit het Zuiden blijven echter van kracht. Wat is het standpunt hierover van minister Joke Schauvliege? Hoe wil ze de Vlaamse bietentelers steunen? Wat zullen de gevolgen zijn voor de import van rietsuiker uit het Zuiden?

Video

Agenda

van Güler Turan aan minister Joke Schauvliege
2136 (2015-2016)
van Bart Dochy aan minister Joke Schauvliege
2237 (2015-2016)
van Danielle Godderis-T'Jonck aan minister Joke Schauvliege
2250 (2015-2016)
van Lydia Peeters aan minister Joke Schauvliege
2266 (2015-2016)
van Jelle Engelbosch aan minister Joke Schauvliege
2306 (2015-2016)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.