U bent hier

In de kijker

PWA-stelsel: hervorming op til

De Vlaamse Regering stelde een conceptnota op over de hervorming van het PWA-stelsel. Om PWA’ers gerichter te activeren naar de arbeidsmarkt, ontwierp minister Philippe Muyters een systeem van ‘wijk-werken’. Een PWA’er werkt daarbij een beperkt aantal uren in een laagdrempelige en begeleide werkomgeving, en krijgt daarvoor een beperkte vergoeding bovenop zijn werkloosheidsuitkering. De leden van de commissie houden hierover een gedachtewisseling met minister Philippe Muyters en vertegenwoordigers van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

Video

Verslag

87 (2015-2016)
Externe sprekers
Philippe Muyters (Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport), Pieter Kerremans (administrateur-generaal SERV) en Sandra Hellings (medewerker studiedienst SERV)
840 (2015-2016) nr. 1
Bijlage: Conceptnota over de hervorming van het PWA-stelsel (pdf)
423 (2014-2015) nr. 8

Agenda

87 (2015-2016)
Externe sprekers
Philippe Muyters (Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport), Pieter Kerremans (administrateur-generaal SERV) en Sandra Hellings (medewerker studiedienst SERV)
423 (2014-2015) nr. 1
Verslaggever
Bevoegdheden Werk en Economie van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Toelichting door de minister en bespreking

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.