U bent hier

In de kijker

Sociaal-cultureel werk: bespreking conceptnota’s

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Ook de Vlaamse Regering kan ideeën in een conceptnota ontwikkelen vóór het traject van decreetgevend werk start. Zowel de Vlaamse Regering als leden van Groen, de N-VA en de sp.a dienden conceptnota’s in over hoe zij de toekomst van het sociaal-cultureel werk in Vlaanderen zien. Bovendien werd in de commissie ook een verzoekschrift ingediend over besparingen in de sociaal-culturele sector. De leden van de commissie houden over deze thematiek een hoorzitting met vertegenwoordigers en experts inzake sociaal-cultureel werk.

Agenda

van Sven Gatz
745 (2015-2016) nr. 1
Hoorzitting met de volgende sprekers: - Namens de Federatie Sociaal-Cultureel Werk: Herman Lauwers, voorzitter FOV, Dirk Verbist, directeur FOV, Koen Trappeniers, voorzitter werkgroep Vormingsinstellingen en Lode Draelants, directeur Internationaal Comité - Namens 15000.be: Greet Firlefyn, Vijftact, en Ria Decoopman, Zicht op Cultuur - Frank Cockx, lector sociaal werk en sociale readaptatiewetenschappen UC Leuven-Limburg - Lode Vermeersch, expertonderzoeker HIVA-KULeuven en VUB - Fred Dhont, directeur Socius
6 (2015-2016)
Hoorzitting met de volgende sprekers: - Namens de Federatie Sociaal-Cultureel Werk: Herman Lauwers, voorzitter FOV, Dirk Verbist, directeur FOV, Koen Trappeniers, voorzitter werkgroep Vormingsinstellingen en Lode Draelants, directeur Internationaal Comité - Namens 5000.be: Greet Firlefyn en Ria Decoopman - Frank Cockx, lector sociaal werk en sociale readaptatiewetenschappen UC Leuven-Limburg - Lode Vermeersch, expertonderzoeker HIVA-KULeuven en VUB - Fred Dhont, directeur Socius
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.