U bent hier

In de kijker

Maatwerkdecreet na schorsingsarrest: stand van zaken

Op 1 april 2015 trad het Maatwerkdecreet en zijn uitvoeringsbesluiten in werking. Twee maatwerkbedrijven (de vroegere beschutte werkplaatsen) trokken hiertegen naar de Raad van State, die de uitvoeringsbesluiten schorste. Leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs die normaal zouden doorstromen naar maatwerkbedrijven, zullen dat niet kunnen als er geen nieuwe uitvoeringsbesluiten zijn. Minister Liesbeth Homans had aangekondigd te werken aan een reparatiebesluit. Wat is daarvan de stand van zaken? Hoe gebeuren de aanwervingen in de sector op dit moment? Hoe kan de minister ervoor zorgen dat jongeren met een arbeidshandicap of psychische problematiek toch aan de slag zullen kunnen? Pleegt ze hierover overleg met de minister van Onderwijs?

Verslag

598 (2015-2016) nr. 6
423 (2014-2015) nr. 8

Agenda

van Lorin Parys, An Christiaens, Willem-Frederik Schiltz, Jos Lantmeeters, Katrien Partyka en Andries Gryffroy
598 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Bart Van Malderen
Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever en toelichting

14:30 uur

423 (2014-2015) nr. 1
Verslaggevers
Ingeborg De Meulemeester, Caroline Gennez, Tine van der Vloet, Bart Van Malderen, Elke Van den Brandt, Katrien Schryvers, Nadia Sminate, Yamila Idrissi, Marius Meremans, Karl Vanlouwe en Sonja Claes
Bevoegdheid Sociale Economie van Liesbeth Homans, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Toelichting door de minister en bespreking

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.