U bent hier

In de kijker

Verzoekschrift hervormde Vlaamse gezinsbijslagstelsel: hoorzitting

Een burger kan een verzoekschrift indienen bij het Vlaams Parlement, waarin hij of zij een klacht formuleert, een vraag stelt, een probleem aankaart, een voorstel tot decreetgeving doet, ... Er werd bij het Vlaamse Parlement een verzoekschrift ingediend om in het hervormde Vlaamse gezinsbijslagstelsel de leeftijdstoeslagen te behouden. De leden van de commissie houden een hoorzitting met de eerste indiener van het verzoekschrift.

Video

Verslag

van Katrien Schryvers, Vera Jans, Cindy Franssen, Griet Coppé, Tinne Rombouts en Sonja Claes
600 (2015-2016) nr. 1
600 (2015-2016) nr. 2
600 (2015-2016) nr. 3

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

09:40 uur

14 (2015-2016)
Verslaggevers
Katrien Schryvers en Caroline Croo
Hoorzitting met Frans Schotte, eerste ondertekenaar en voorzitter van de Gezinsbond, en Yves Coemans, studiedienst Gezinsbond
van Katrien Schryvers, Vera Jans, Cindy Franssen, Griet Coppé, Tinne Rombouts en Sonja Claes
600 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met als sprekers: - Miek Roegiers, kinderrechtenactiviste - Inge Viane, CAW Limburg, en Christelle Van Wettere, CAW Brussel, diensten voor maatschappelijk onderzoek

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.