U bent hier

In de kijker

Uitvoering Damesakkoord

De Vlaamse en Nederlandse ministers van Onderwijs maakten vorig jaar plannen voor een Damesakkoord over de financiering van hun studenten die in het andere land gaan studeren. Daarbij zou Vlaanderen de kosten dragen voor Nederlandse leerlingen die in Vlaanderen schoollopen, en Nederland zou de kosten dragen voor Nederlandstalig Onderwijs in het Buitenland (NOB) en de Open Universiteit. Er bestond in het verleden al een Herenakkoord daarover, maar het oorspronkelijke evenwicht uit dat akkoord is in de loop der jaren enigszins zoek geraakt. Wat is de stand van zaken in dit dossier? Wat zijn de struikelblokken? Wanneer verwacht minister Hilde Crevits het akkoord te kunnen finaliseren?

Video

Verslag

van Vera Celis aan minister Hilde Crevits
1621 (2015-2016)
van Kathleen Helsen aan minister Hilde Crevits
1634 (2015-2016)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits
1667 (2015-2016)
van Kathleen Krekels aan minister Hilde Crevits
1760 (2015-2016)

Agenda

Voortzetting van de ochtendvergadering

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.