U bent hier

In de kijker

Circulaire economie: hoorzitting over conceptnota’s

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Twee parlementsleden dienden elk een conceptnota in over de circulaire economie: ondanks een wereldwijd stijgend bevolkingsaantal moeten we zuiniger omspringen met natuurlijke hulpbronnen, kringlopen sluiten en emissies beperken. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Verslag

592 (2015-2016) nr. 2

Agenda

van Willem-Frederik Schiltz, verslag door Güler Turan
592 (2015-2016) nr. 1
Verslaggever
Hoorzitting met: - Werner Bosmans, beleidsmedewerker, directoraal-generaal Milieu, Europese Commissie - Lieze Cloots, medewerker Europees en internationaal beleid, Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) - Joan Prummel, categoriemanager Afval en grondstoffen, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

De leden van de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn worden uitgenodigd de hoorzitting bij te wonen

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.