U bent hier

In de kijker

Nepuniversiteiten: ook in Vlaanderen

Het magazine EOS bracht aan het licht dat er in België bedrijven bestaan die voor veel geld waardeloze diploma’s afleveren. In het buitenland bestaan zwarte lijsten met dergelijke nepuniversiteiten, Vlaanderen heeft een witte lijst met alle erkende instellingen. Minister Hilde Crevits liet in een eerste reactie optekenen dat ze een onderzoek zou openen. Hoe zal dat onderzoek verlopen? Zal de minister gebruikmaken van de buitenlandse ervaringen hiermee? Heeft ze een idee van de omvang van het probleem?

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits
1619 (2015-2016)
van Koen Daniëls aan minister Hilde Crevits
1622 (2015-2016)
van Koen Daniëls aan minister Hilde Crevits
1630 (2015-2016)
van Kathleen Helsen aan minister Hilde Crevits
1634 (2015-2016)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits
1667 (2015-2016)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.