U bent hier

In de kijker

Sociale verhuurkantoren: controle op financieel beheer?

Een sociaal verhuurkantoor (SVK) huurt een woning van een eigenaar en verhuurt die verder op de sociale verhuurmarkt. In Gent is een SVK in vereffening gegaan door financiële kwesties. Daardoor zitten tientallen huurders en verhuurders in de problemen. Is er voldoende controle op het financieel beheer van de SVK’s? Welke maatregelen wil minister Liesbeth Homans treffen om vereffeningen te voorkomen? Hoe zullen de gedupeerde huurders worden geholpen?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.