U bent hier

In de kijker

On-boardunits voor kilometerheffing: trage opstart?

Vanaf 1 april 2016 geldt de kilometerheffing voor alle vrachtwagens boven 3500 ton. Die moeten daarvoor over een on-boardunit (OBU) beschikken. Er blijken echter nog niet veel OBU’s te zijn verkocht, en de tijd begint te dringen. Welke maatregelen wil minister Ben Weyts nemen om de transportbedrijven tot de aanschaf van een OBU aan te manen? Hoe verloopt de procedure voor buitenlandse transportbedrijven? Welke begeleidende maatregelen neemt de minister? Welke eventuele opmerkingen maken de huidige gebruikers van een OBU?

Video

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.