U bent hier

In de kijker

Hoorzitting TTIP

Het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP) is een geplande handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het heeft de bedoeling meer economische groei, welvaart en werkgelegenheid te creëren voor de betrokken landen. Het TTIP botst evenwel ook op tegenstanders, die argumenteren dat grote bedrijven te veel macht zullen krijgen en zullen ontsnappen aan marktregulering door nationale regeringen. De leden van de commissie houden een hoorzitting over het TTIP met Cecilia Malmström, Europees commissaris voor Handel.

Video

Verslag

van Ward Kennes aan minister Geert Bourgeois
595 (2015-2016)
19 (2015-2016)
Externe sprekers
Cecilia Malmstörm (Europees Commissaris voor Handel)
634 (2015-2016) nr. 1

Agenda

van Ward Kennes aan minister Geert Bourgeois
595 (2015-2016)

15:15 uur

19 (2015-2016)
Externe sprekers
Cecilia Malmstörm (Europees Commissaris voor Handel)
Verslaggevers
Güler Turan en Karl Vanlouwe

Er wordt voorzien in simultaanvertaling

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.