U bent hier

In de kijker

Alcoholgebruik achter het stuur

Federaal minister van Mobiliteit Galant wil voor beginnende automobilisten de tolerantiegrens voor alcoholgebruik achter het stuur op 0,2 promille leggen, wat in de feiten neerkomt op een nultolerantie. Jonge chauffeurs zijn nog steeds oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover dit voornemen van zijn federale collega? Uit recente alcoholcontroles blijkt dat nog veel chauffeurs te veel hebben gedronken, hoewel het BOB-concept al jaren ingeburgerd is. Wil minister Ben Weyts hierrond bijkomende initiatieven nemen?

Video

Verslag

van Mathias De Clercq aan minister Ben Weyts
523 (2015-2016)
van Mathias De Clercq aan minister Ben Weyts
646 (2015-2016)

Agenda

van Mathias De Clercq aan minister Ben Weyts
523 (2015-2016)
van Mathias De Clercq aan minister Ben Weyts
646 (2015-2016)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.