U bent hier

In de kijker

Conceptnota huur studentenkamers: hoorzitting

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Verschillende leden van de CD&V-fractie dienden een conceptnota in over huur van studentenkamers, waarbij ze wijzen op onduidelijkheden en problemen van de huidige huurwetgeving, en aandacht vragen voor nieuwe vormen van op kot gaan. De leden van de commissie houden een hoorzitting met vertegenwoordigers van studenten en huisvestingsdiensten.

Video

Verslag

van Katrien Schryvers, Katrien Partyka, Griet Coppé, Valerie Taeldeman, An Christiaens en Cindy Franssen
268 (2014-2015) nr. 1
268 (2014-2015) nr. 2
268 (2014-2015) nr. 3
268 (2014-2015) nr. 4
Bijlage: Presentatie bij de toelichting (pdf)

Agenda

van Katrien Schryvers, Katrien Partyka, Griet Coppé, Valerie Taeldeman, An Christiaens en Cindy Franssen
268 (2014-2015) nr. 1
Hoorzitting met: - Messelina Loncin en Tom Biesheuvel, vertegenwoordigers Vlaamse Vereniging van Studenten - Ruth Stokx en Elena Beellaert, gemeenschappelijk standpunt van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen en van de huisvestingsdiensten van universiteiten en hogescholen - Annick Garmyn, afdelingshoofd bestuurlijke handhaving Antwerpen, gemeenschappelijk standpunt van de huisvestingsdiensten van de steden Antwerpen, Gent en Leuven

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.