U bent hier

In de kijker

Conceptnota huur studentenkamers: hoorzitting

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Verschillende leden van de CD&V-fractie dienden een conceptnota in over huur van studentenkamers, waarbij ze wijzen op onduidelijkheden en problemen van de huidige huurwetgeving, en aandacht vragen voor nieuwe vormen van op kot gaan. De leden van de commissie houden een hoorzitting met vertegenwoordigers van studenten en huisvestingsdiensten.

Video

Verslag

van Katrien Schryvers, Katrien Partyka, Griet Coppé, Valerie Taeldeman, An Christiaens en Cindy Franssen
268 (2014-2015) nr. 1
268 (2014-2015) nr. 2
268 (2014-2015) nr. 3
268 (2014-2015) nr. 4
Bijlage: Presentatie bij de toelichting (pdf)

Agenda

van Katrien Schryvers, Katrien Partyka, Griet Coppé, Valerie Taeldeman, An Christiaens en Cindy Franssen
268 (2014-2015) nr. 1
Verslaggevers
Piet De Bruyn en Michèle Hostekint
Hoorzitting met: - Messelina Loncin en Tom Biesheuvel, vertegenwoordigers Vlaamse Vereniging van Studenten - Ruth Stokx en Elena Beellaert, gemeenschappelijk standpunt van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen en van de huisvestingsdiensten van universiteiten en hogescholen - Annick Garmyn, afdelingshoofd bestuurlijke handhaving Antwerpen, gemeenschappelijk standpunt van de huisvestingsdiensten van de steden Antwerpen, Gent en Leuven

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.