U bent hier

In de kijker

Afschakelplan elektriciteit: uitbreiding naar meer schijven

Om een complete black-out van de elektriciteitsbevoorrading te vermijden, kan de overheid beslissen om tijdelijk bepaalde zones af te schakelen van het elektriciteitsnet. Deze winter zijn er acht in plaats van de vroegere zes schijven opgesteld in het afschakelplan, maar sites met een continu productieproces die nu wel in het plan zijn opgenomen, vrezen voor hun bevoorrading. Hoe kan dat worden vermeden? Welke impact heeft minister Annemie Turtelboom gehad op het afschakelplan?

Video

Verslag

van Andries Gryffroy aan minister Annemie Turtelboom
159 (2015-2016)
van Matthias Diependaele aan minister Annemie Turtelboom
346 (2015-2016)
476 (2014-2015) nr. 2

Agenda

van Andries Gryffroy aan minister Annemie Turtelboom
159 (2015-2016)
van Andries Gryffroy aan minister Annemie Turtelboom
330 (2015-2016)
van Matthias Diependaele aan minister Annemie Turtelboom
346 (2015-2016)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.