U bent hier

In de kijker

Daklozenopvang in leegstaande sociale woningen

Deze winter kunnen lokale besturen, in samenwerking met sociale huisvestingsmaatschappijen, leegstaande sociale woningen gebruiken voor de opvang van daklozen. Het betreft woningen die wachten op renovatie: ze moeten veilig en bewoonbaar zijn, maar moeten niet voldoen aan de hedendaagse energienormen. Leidt dit niet tot een uitholling van de kwaliteitsnormen uit de Vlaamse Wooncode? Hoe wil minister Liesbeth Homans dit initiatief kaderen in een integraal sociaal beleid? Heeft de minister weet van concrete interesse voor dit plan vanwege de lokale besturen en OCMW’s?

Video

Agenda

van Valerie Taeldeman aan minister Liesbeth Homans
270 (2015-2016)
van Griet Coppé aan minister Liesbeth Homans
296 (2015-2016)
van Michèle Hostekint aan minister Liesbeth Homans
279 (2015-2016)
van Björn Anseeuw aan minister Liesbeth Homans
316 (2015-2016)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.