U bent hier

In de kijker

Vlaamse spoorstrategie

In juli 2015 presenteerde federaal minister Galant haar spoorstrategie, met daarin vooral accenten op de investeringsstrategie voor het spoor. Recent maakte ook de NMBS haar plannen bekend voor het voorstadsnet in Brussel, met opening van nieuwe en heropening van oude stations. Doorkruisen de plannen van de federale minister de investeringsplannen van de Vlaamse Regering niet? Hoe wordt een en ander op elkaar afgestemd? Welke invloed kan minister Ben Weyts uitoefenen op de NMBS en de federale overheid? Pleegt hij overleg?

Video

Agenda

van Ludo Van Campenhout aan minister Ben Weyts
2992 (2014-2015)
van Joris Vandenbroucke aan minister Ben Weyts
3018 (2014-2015)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.