U bent hier

In de kijker

Cultuursubsidies voor jonge kunstenaars: vragen over gehanteerde criteria aan minister Sven Gatz

Verschillende kunstenaars en kunstenorganisaties luidden de voorbije zomer de alarmbel over de hen toegekende subsidies. Een aantal projecten die een dubbel positief advies hadden gekregen van de cultuurcommissies, zullen geen subsidie ontvangen, terwijl andere negatief beoordeelde projecten wel subsidies zullen krijgen. Welke criteria heeft minister Sven Gatz gehanteerd voor deze beslissing? Waarom wijkt hij af van de adviezen? Hoeveel bedraagt het beschikbare subsidiebudget? Is de minister van plan zijn beslissing te herzien, gezien de commotie bij de kunstenaars?

Video

Agenda

van Lionel Bajart aan minister Sven Gatz
2924 (2014-2015)
van Yamila Idrissi aan minister Sven Gatz
2824 (2014-2015)
van Bart Caron aan minister Sven Gatz
2873 (2014-2015)
van Bart Caron aan minister Sven Gatz
2926 (2014-2015)
van Ann Brusseel aan minister Sven Gatz
2895 (2014-2015)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.